Kind dood na vreselijke behandeling door ouders: "Max leefde niet, hij bestond in een permanente staat van lijden"

door: STS
Daders van kindermishandeling
Afbeelding bron: Mirror.co.uk

Een man en diens verloofde zijn gearresteerd omdat ze het 12-jarige kind van de man verwaarloosden - tot de jongen uiteindelijk overleed.

Het koppel uit de Verenigde Staten sloot de 12-jarige Maxwell Schollenberger jarenlang op in een "kerker", met dichtgeplakte ramen, waarvan de blinden toegenageld waren. Toen hij dood werd teruggevonden, zat hij onder de uitwerpselen. Onderzoekers vonden klauwsporen op het bed, het enige meubilair dat zich in het kamertje bevond.

Zijn vader en diens partner sloegen de jongen en gaven hem zo weinig eten, dat hij nog maar 19 kilogram woog. Op het einde zat hij 24 uur op 24, 7 dagen op 7, opgesloten. De andere kinderen in het huis kregen de opdracht hem te negeren. Eentje verklaarde zelfs niet te weten dat hij daar opgesloten zat.

Moord

De feiten kwamen aan het licht toen de partner van de vader haar mond voorbij sprak tegen de buren. Die verwittigden de politie. Zijn vader, Scott Schollenberger, en diens verloofde, Kimberly Maurer, zijn nu aangeklaagd voor moord. "Deze jongen kende nooit de onvoorwaardelijke liefde van een gezin. Max Schollenberger bestond, leven zou ik het niet noemen. Hij bestond in een permanente staat van lijden", zegt de openbare aanklager.

"Het koppel had nog drie andere jonge kinderen. Die mochten wel naar school gaan en op doktersbezoek gaan. Elke andere ruimte in het huis was ook normaal. Er was eten in overvloed. Dat ging naar iedereen in het huishouden, behalve naar Max."

Autopsie

De jongen was dusdanig ondervoed dat hij eten niet langer kon verteren. Hij was ook te zwak om te kunnen staan of lopen. De arts die de autopsie op zijn lichaam uitvoerde, noemde slagen op het hoofd en ondervoeding de doodsoorzaken.