"Maddie is dood, en we weten 100% zeker wie het gedaan heeft"

door: STS
Madeleine McCann
Afbeelding bron: Photonews

Speurders die werken aan de verdwijningszaak rond Madeleine McCann gaan ervan uit dat het meisje dood is. Ze zeggen 100% zeker te weten wie haar vermoord heeft.

Het gaat om de Duitser Christian Brückner, de hoofdverdachte, die momenteel reeds in de gevangenis zit. Hij ontkent betrokken te zijn.

Speurders zeggen dat ze bewijs hebben om hem aan te klagen. Het heeft hen "100%" zeker gemaakt dat hij de dader is.

"We zijn ervan overtuigd dat we de man hebben die Maddie ontvoerd en vermoord heeft", citeert The Irish Mirror de Duitse openbare aanklager Hans Christian Wolters.

Tijd

Omdat Brückner opgesloten zit, nemen de speurders hun tijd. "We kunnen hem nu aanklagen. Maar we willen hem aanklagen met het best mogelijke bewijs. Als we nog vragen hebben zou het nonsens zijn om hem aan te klagen, in plaats van te wachten op antwoorden die onze positie zouden versterken."

"Daarom gaat het onderzoek verder, zolang er aanwijzingen zijn of informatie is om na te jagen. Ik zeg niet dat hetgeen we nu hebben onvoldoende is. Maar hij zit in de gevangenis, dus er ligt geen druk op ons. We hebben tijd."

Geen lichaam, geen DNA

"Ik denk dat we volgend jaar tot een besluit kunnen komen. We hebben geen lichaam en geen DNA, maar wel ander bewijs. Ik kan niet zeggen waarop we ons baseren om te zeggen dat Maddie dood is. Maar voor ons is er geen andere mogelijkheid. Er is geen hoop dat ze nog leeft."