Moeder laat zoontje sterven van honger: "Hij woog 8 kilo, het was een geraamte"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een moeder is tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld nadat ze haar zoontje liet verhongeren. Het ondervoede kind moest leven in een kleine kast.

De 29-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Arizona sloot haar 6-jarige zoontje en zijn broer zestien uur per dag op in een kleine kast die stonk naar urine. Ze kregen geen eten en de 6-jarige Deshaun overleefde dit niet.

Een autopsie wees ondervoeding als de doodsoorzaak aan. Toen hij stierf, woog het jongetje amper 8,1 kilogram. "Ik heb nog nooit zoiets gruwelijks gezien. De jongen was slechts een geraamte", citeert The Mirror een politieagente die getuigde over wat ze gezien had.

De moeder pleitte in de rechtbank schuldig aan moord. Ze betuigde haar spijt: "Een groot deel van mij is samen met mijn kind gestorven. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet rouw. Het spijt me zo."

De rechter noemde haar spijt oprecht maar sprak ook van "afschuwelijk, wreed en verdorven gedrag" en veroordeelde haar tot levenslange opsluiting, zonder kans op vervroegde vrijlating.

De vader van het slachtoffer en diens moeder staan ook terecht wegens moord en kindermishandeling, maar in aparte processen. Zij pleiten onschuldig.