Tienermoeder vermoordt baby: Dagboek onthult hoe het zover kon komen

door: STS
Ellie
Afbeelding bron: Thamesvalley.police.uk

Een tienermoeder heeft haar baby vermoord. Ze is nu voor de rechtbank moeten verschijnen en heeft een celstraf gekregen.

De intussen 19-jarige Ellie uit het Engelse Biddlesden was 16 jaar oud toen ze beviel van een baby, die de naam Archie kreeg.

Maar toen het jongetje 38 dagen oud was, vermengde zijn moeder een dosis paracetamol met zijn melk. De hulpdiensten konden niets meer voor hem doen, hij werd ter plaatse doodverklaard.

Een autopsie wees uit dat een paracetamolvergiftiging de doodsoorzaak was. Het jongetje had ook meerdere breuken opgelopen in de dagen voor zijn dood, één aan zijn rechterscheenbeen en vier aan de grote teen van zijn rechtervoet.

Kort na de geboorte van het kind was de moeder van het meisje overleden na een auto-ongeval. Vrienden en familie boden aan om te helpen zorgen voor de baby, maar het meisje gaf daar geen gehoor aan. Ze weigerde ook hulp van de sociale diensten.

Dagboek

De politie vond in de caravan waarin ze leefde een dagboek. Uit haar schrijfsels bleek dat ze het niet aankon. Ze schreef dat alles goed ging toen haar moeder nog leefde en dat ze nu elke seconde haatte en met alles worstelde.

"Ik haat mezelf zo hard omdat ik niets voel wanneer ik naar Archie kijk. Wanneer hij weent kan het me gewoon niets schelen", citeert The Sun. "Wanneer een buur een paar uren op hem let om mij wat tijd te geven, hoop ik diep van binnen dat die pauze nooit eindigt."

"Ik weet niet of het oké is, maar als ik niet bij Archie ben, mis ik hem helemaal niet, maar voel ik een gewicht van mijn schouders vallen."

De jonge vrouw heeft in de rechtbank schuldig gepleit aan doodslag. Ze kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.