Tiener vermoordt baby na bevalling: "Meteen mishandeld, verstikt en gedumpt"

door: STS
Baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een tienermeisje dat plots geboorte gaf aan een baby, wordt ervan verdacht het kindje verstikt te hebben. Daarna dumpte ze het lijkje.

De nu 19-jarige Paris Mayo uit het Engelse stadje Ross-on-Wye was 15 jaar toen ze in bad zat en onverwacht begon te bevallen. Terwijl haar moeder boven voor haar zieke vader zorgde, kwam de baby in de woonkamer ter wereld.

Het meisje zou het kleine jongetje daarna meteen mishandeld hebben, waarbij zware hersenschade ontstond. Toen ze twee uur later merkte dat de baby nog leefde, verstikte ze hem met watten.

Later stuurde ze een bericht naar haar broer met de vraag: "Wanneer je naar buiten gaat, kan je de zwarte zak aan de voordeur dan bij het vuilnis gooien? Er zit braaksel van afgelopen nacht in."

Maar zover kwam het niet. Haar moeder nam een kijkje in de zak en trof tot haar ontsteltenis het babylijkje aan, weet The Sun.

De hulpdiensten werden opgeroepen, maar konden niets meer doen voor de baby. Een autopsie wees uit dat het om een volwassen vrucht ging. Ook bleek dat de doodsoorzaak verstikking was, door watten die zo diep naar beneden waren geduwd dat ze eerder niet opgemerkt konden worden.

Het meisje, dat nu terechtstaat, ontkent de baby om het leven te hebben gebracht. Volgens haar bewoog en ademde hij niet na de geboorte en gebruikte ze de watten om "spul" dat uit zijn mond kwam weg te vegen. Het proces wordt voortgezet.