Vreselijk: 17-jarige vermoordt zijn moeder, broer en twee zusjes

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een tienerjongen heeft zijn moeder, zijn broer en zijn twee zusjes vermoord nadat hij verslaafd raakte aan een videogame.

De 17-jarige jongen uit Pakistan ontwikkelde psychologische problemen na het veelvuldig online spelen van 'PlayerUnknown's Battlegrounds', een spel waarbij je samen met andere spelers op een eiland gedropt wordt en je ervoor moet zorgen dat je de laatste overlevende bent.

Nadat het spelletje mis liep voor hem, greep de jongen naar het pistool van zijn moeder. Hij schoot de 45-jarige vrouw dood. Toen zijn 14-jarige zusje, opgeschrikt door de knal, de kamer binnenliep, werd zij eveneens doodgeschoten.

Daarna richtte de jongen het wapen ook nog op zijn andere zusje, een meisje van 10 jaar, en op zijn 22-jarige broer. Niemand overleefde het. Een huishoudster trof later de lichamen aan.

Tegen de politie bekende de jonge dader dat hij in een vlaag van woede zijn gezin had uitgemoord. Hij zei dat hij geloofde dat ze weer zouden leven als hij zijn taak volbracht had.

"Hij verkeerde in een zware depressie, raakte in een soort shock wanneer hij een spel verloor en raakte geïsoleerd. Hij beschouwde het online spel als een echt spel", citeert The Sun de politie.

Download nu de gratis app van Redactie24