Vreselijke bekentenis: "Ik heb een kind in de kelder zitten en eentje ligt begraven in de tuin"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een echtpaar heeft hun adoptiedochter laten verhongeren en haar begraven in de tuin. Ook het lichaam van een jongen werd aangetroffen. Een ander kind werd levend aangetroffen in een vieze kelder.

De 61-jarige Shirley en de 64-jarige Michael uit Tennessee (VS) zijn aangeklaagd voor moord op hun dochter, de 11-jarige Sophie. Die kwam om het leven door uithongering. Ze werd maandenlang in de kelder opgesloten "als straf" voor het nemen van eten uit de keuken. Toen ze overleed, bewaarde de vader het lichaam een tijdje in een kartonnen doos. Daarna begroef hij haar in de tuin. Dat is waar speurders het stoffelijk overschot aantroffen nadat de vader dit bekende aan Kinderbescherming.

Bovendien vonden de speurders in een andere tuin nog een tweede lichaam, waarvan gedacht wordt dat het om adoptiezoon Jonathan gaat. Vermoedelijk stierf hij in 2015 of 2016. Hij moet niet ouder dan 8 jaar geworden zijn.

Water en brood

In de kelder van het huis werd een 15-jarige jongen aangetroffen die daar al vier jaar op water en brood moest overleven, te midden van afval, uitwerpselen en schimmel. Hij en twee andere adoptiekinderen konden gered worden. Qua ontwikkeling lopen ze alle drie achter ten opzichte van leeftijdsgenoten.

De aanklager vordert de doodstraf voor het koppel indien ze schuldig worden bevonden en noemt de moord op het meisje "bijzonder gruwelijk en wreed in die zin dat het gepaard ging met ernstige martelingen of ernstig lichamelijk misbruik dat verder ging dan nodig was om de dood te veroorzaken". De beklaagden pleiten onschuldig.