101-jarige vrouw thuis doodgestampt: Politie zoekt gevaarlijke man

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

De politie is dringend op zoek naar een man die een 101-jarige vrouw zwaar toetakelde in haar woning. Het slachtoffer overleed later.

Er is nu een opsporingsbericht verspreid naar aanleiding van de feiten, die op 29 juni plaatsvonden. Die dag drong een man de woning van de 101-jarige Julia Giboux in Manage binnen.

"Hij bedreigde het slachtoffer met een wapen en eiste haar geld. Hij duwde de oude dame tegen de grond en begon haar te stampen tegen haar benen."

"De dader doorzocht de woning alvorens op de vlucht te slaan. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen."

Persoonsbeschrijving

"De verdachte is een blanke man van in de dertig. Hij is tussen 1m70 en 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij droeg een zwarte pull met lange mouwen en een mondmasker met daarop de tekening van grote tanden."

"De dag van deze agressie vond er een diploma-uitreiking plaats in de gemeentelijke basisschool in de rue Delval. De onderzoekers vragen aan de ouders en alle personen die de dader gezien zouden hebben op woensdag 29 juni 2022 tussen 15.30 uur en 17.00 uur in de avenue de Scailmont of in de buurt van de feiten om contact op te nemen met de politiediensten."