122 beklaagden naar de rechtbank voor 17 lockdownfeestjes en zij riskeren een fikse straf

door: MRO
zwaailicht politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Ondanks dat de druk op de ziekenhuizen zeer groot blijft, moet de politie toch met de regelmaat van de klok lockdownfeestjes stilleggen. In Antwerpen worden nu al 122 mensen gedagvaard en zij riskeren een serieuze straf.

Het parket Antwerpen zal op dit moment 122 mensen dagvaarden, omdat ze aanwezig waren op zogenaamde lockdownfeestjes. De dossiers zullen op 14, 15 en 16 december behandeld worden voor de politierechtbank.

Bij de start van de tweede lockdown heeft het parket Antwerpen de aanpak rond mensen die aanwezig zijn op lockdownfeestjes verstrengd. Tegen meerderjarigen werd meteen een klassiek proces-verbaal opgesteld met het oog op een dagvaarding voor de politierechtbank.

Op dit moment zijn er 17 lockdownfeestjes met in totaal 122 beklaagden die gedagvaard zullen worden. Het gaat om feiten in Antwerpen (11), Brasschaat (2), Deurne (1), Ekeren (1), Schoten (1) en Putte (1). 

Mogelijk gevangenisstraf en geldboete

De beklaagden in deze dossiers riskeren een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en een geldboete van 208 tot 4.000 euro (al vermenigvuldigd met 8 opdeciemen). Bij veroordeling draait een beklaagde ook op voor de dagvaardings-en gerechtskosten.