Automobilist beschoten terwijl hij staat te plassen naast de weg: Er blijkt meer aan de hand

door: STS
politie
Afbeelding bron: OnkelKrischan / Shutterstock.com

Een automobilist is bij een ruzie beschoten geworden. Twee personen zijn aangehouden wegens poging tot doodslag.

Het schietincident speelde zich op 4 augustus af. Donderdag werden twee mannen opgepakt en voor de onderzoeksrechter geleid.

"Een 58-jarige man werd op 4 augustus beschoten aan de Uilenmolenweg in Mechelen, waarna een patrouille van politiezone Rivierenland snel ter plaatse ging", meldt het Antwerpse parket.

"Het slachtoffer werd met een wonde aan het linkerbeen naar het ziekenhuis gevoerd. Hij verklaarde dat hij in de Uilenmolenweg was gestopt om in de berm te plassen en dat hij dan ruzie kreeg met een trucker die hem zou hebben beschoten."

"Uit het onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen bleek dat de ontmoeting niet toevallig was. Twee verdachten konden geïdentificeerd worden."

"De onderzoeksrechter gaf daarop donderdag de opdracht tot drie huiszoekingen in Herve, Fléron en Beyne-Heusay. Twee mannen van 26 en 36 jaar werden opgepakt en in de loop van de dag heeft de onderzoeksrechter hen aangehouden."

"Tijdens de huiszoekingen werd 140.000 euro in cash aangetroffen, net als voorwerpen die de mannen kunnen linken aan de feiten."

"De aanleiding van het schietincident wordt nog verder onderzocht, maar in deze fase van het onderzoek lijkt het niet drugsgerelateerd."