22-jarige moeder aangehouden voor onopzettelijke doding 2-jarig zoontje: Ondervoeding en uitdroging

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week heeft de onderzoeksrechter in Mechelen een moeder van 22 jaar aangehouden na de dood van haar 2-jarige zoon. De vrouw werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens onopzettelijke doding. Zo is er sprake van ondervoeding en uitdroging.

Het parket Antwerpen bevestigt de aanhouding van de moeder voor haar aandeel in de dood van het 2-jarige jongetje. Het kind is thuis in Mechelen overleden.

In de loop van het gerechtelijk onderzoek kwamen er onder meer uit de bevindingen van de wetsgeneesheer aanwijzingen naar voor dat er sprake zou van een overlijden omwille van ondervoeding, mogelijk in combinatie met uitdroging door gedurende lange tijd niet te hebben kunnen drinken.

Na uitgebreid verhoor besliste de onderzoeksrechter om de 22-jarige vrouw onder aanhoudingsmandaat te plaatsen wegens onopzettelijke doding. Inmiddels werd door het parket Antwerpen gevorderd om het onderzoek uit te breiden naar het onthouden van voedsel en verzorging aan een minderjarige met de dood tot gevolg.

De vrouw ontkent de feiten. Het onderzoek wordt evenwel verder gevoerd. Zij zal morgen voor de raadkamer in Mechelen verschijnen, die zal beslissen over haar verdere aanhouding.