Advocaat beenhard voor verdachten foltermoord: "Wegsnijden als een kanker, platspuiten als een dolle hond"

door: STS
Bert Vanmechelen
Afbeelding bron: Photonews

De advocaat van de nabestaanden van een man die ontvoerd, gefolterd en vermoord werd, heeft zwaar uitgehaald naar de drie verdachten.

De 33-jarige Halil Makthout uit Genk werd in 2019 gefolterd en vermoord. Advocaat Bert Vanmechelen staat de zussen van de overledene bij en heeft hard uitgehaald naar de drie verdachten.

"Die mensen (de nabestaanden, red.) zijn getekend. Er is ook een zekere frustratie en een terechte boosheid. Ik ben uiteraard voorstander voor het recht op een eerlijk proces. Maar ik denk dat sommige mensen echt als een kanker uit de maatschappij moeten worden weggesneden", zei hij op TV Limburg.

"Of als een dolle hond - ook al ben ik een dierenliefhebber - moeten worden afgespoten. Na een eerlijk proces. Dit is echt een bijzonder hallucinant horrordossier."

"Onaanvaardbaar"

Bij de Limburgse balie van advocaten zijn ze niet gediend van 's mans uitspraken. "Zijn uitlatingen zijn wettelijk en deontologisch onaanvaardbaar. We zullen hem gepast vervolgen op het vlak van tucht", klinkt het in Het Belang van Limburg.