Brugse rechter spreekt zeer strenge straf uit voor Brusselaar die zijn mondmasker niet correct droeg

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Een Brugse rechter kende geen medelijden met een 20-jarige Brusselaar. De man werd aangehouden in Knokke-Heist voor weerspannigheid tegenover de politie.

De politie maakte de man er afgelopen zomer attent op dat hij zijn mondmasker niet correct droeg. Na controle bleek dat de man al vijf boetes achter zijn naam had staan voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

Focus/W-TV schrijft dat de politie besloot om de man mee te nemen voor verhoor. Daarop gedroeg de man zich zeer agressief. Eén agente liep zelfs een spierscheur op toen ze de weerspannige verdachte in een houdgreep wilde nemen.

De verdediging van de Brusselaar zegt dat de man zijn mondkapje had laten zakken om te roken. "Dat was dus geen probleem. Nadien plaatste hij het terug, weliswaar niet over de neus", zegt zijn advocaat.

De advocaat vindt ook niet dat zijn cliënt zich agressief gedroeg. “Hij voelde zich geviseerd en gediscrimineerd toen na enkele minuten een vijftal agenten rond hem kwam staan."

Verdachte Bilal M. ontkende zelf ook dat hij zich schuldig maakte aan onopzettelijke slagen en verwondingen. De rechter hechtte er geen geloof aan en gaf hem een werkstraf van 80 uur. Er hangt de man ook nog een celstraf van acht maanden boven het hoofd en hij moet een voorlopige boete van 200 euro betalen.