Deze man stal bankkaart van 84-jarige dame en haalde er geld mee af: Politie vraagt uw hulp

door: MRO
Federale politie
Video bron: Federale politie

De politie is op zoek naar de man die een vrouw van 84 jaar heeft bestolen. Hij stal haar bankkaart terwijl hij deed alsof hij haar hielp en haalde er verschillende keren geld mee af en deed er aankopen mee.

Op zaterdag 21 januari 2023, rond 15.30 uur, werd een 84-jarige vrouw het slachtoffer van shouldersurfing in een bankkantoor in Drongen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een onbekende man het kantoor binnenkwam op het moment dat het slachtoffer haar kaart in de automaat stak.

De verdachte observeerde haar vanaf de tweede automaat en benaderde haar later, waarbij hij haar aansprak in het Frans. De bejaarde vrouw had geen idee dat de man over haar schouder meekeek terwijl ze haar transacties voltooide.

De verdachte sprak haar herhaaldelijk aan en voerde verschillende handelingen uit aan haar automaat. Tijdens een van deze handelingen wist de verdachte de bankkaart van het slachtoffer te stelen, waarna hij naar de tweede automaat ging en 1000 euro in contanten opnam met de gestolen kaart.

Na de diefstal heeft de verdachte meerdere keren geld afgehaald en aankopen gedaan in de regio. Ook daar is hij vastgelegd door bewakingscamera's.

De lokale politie van Drongen heeft de beelden vrijgegeven in de hoop dat het publiek zal helpen bij het identificeren van de verdachte. Ze roepen iedereen op om contact op te nemen met de politie als ze de man herkennen of informatie hebben over zijn verblijfplaats.

Het incident benadrukt opnieuw het belang van waakzaamheid bij het uitvoeren van banktransacties. Wees daarom altijd alert op verdachte personen in de buurt. 

Wie meer informatie heeft kan contact nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30 300.