Ex-buur van man die vrouw en zoontje ombracht in Dendermonde schetst vreselijk beeld

door: STS

Een voormalige buur heeft een boekje opengedaan over de man die in Dendermonde bij een gezinsdrama zijn zwangere vrouw en hun zoontje ombracht.

De 33-jarige Ismail Y. wurgde vorig weekend onder invloed van drugs zijn zwangere vrouw en zijn 5-jarige zoontje. Daarna gaf hij zich aan bij de politie.

Het koppel woonde eerst in Zele. Een buurman van indertijd heeft nu anoniem getuigd op TV Oost.

"Ik heb het altijd tegen mijn buren gezegd: er gaat eens iets gebeuren, want dit is niet normaal. Ze geloofden mij niet, tot ze hier bij mij waren en het zelf gehoord hebben."

"Het was afgrijselijk, verschrikkelijk. Hij was echt een monster."

De man kreeg zelf ook met het geweld van Y. te maken. Hij had hem vorig jaar op een avond aangesproken omdat hij op de muren aan het bonken was.

"Toen heeft hij mij aan mijn haren naar binnen getrokken en heeft hij mijn hoofd tegen de muur en de vloer gebeukt. De muur hing vol bloed, de politie heeft dat ook gezien."

"Hij heeft mijn arm gebroken. Hij heeft mij geslagen tot mijn neus gebroken was. Ik had bijtwonden in mijn gezicht en in mijn nek. Hij heeft mij langs achter willen penetreren en mijn kleding volledig uitgetrokken."

De raadkamer in Dendermonde besliste vrijdag dat Ismail Y. langer aangehouden blijft.