Gruwelijke details over gevangenismoord aan het licht gekomen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Marc E. uit Houthalen-Helchteren pleegde vorige week een moord op een medegedetineerde. Daarvan zijn nu meer details bekend.

Marc E. vermoordde het slachtoffer in het wachtlokaal van de gevangenis vooraleer ze naar de raadkamer werden gebracht. Het slachtoffer werd met zijn hoofd verschillende keren tegen de houten bank geslagen. 

“De verantwoordelijke cipier was het lunch­pakket van de twee gaan halen en was dus niet aanwezig. Maar toen hij terugkwam, lag de ene op de grond in een grote plas bloed. Zijn schedel was verbrijzeld”, weet Het Nieuwsblad uit goede bron. 

Marc E. zette zich na zijn gruweldaad opnieuw op het bankje, met de armen vol bloed. “Het leek alsof hij van de wereld was. We snappen het niet, want de twee kenden elkaar totaal niet. Naar zijn motief hebben we het raden.” 

Marc E. zat in de cel op verdenking van enkele brandstichtingen. Hij veroorzaakte ook een dodelijk ongeval met een fietser. Kennissen omschreven Marc E. als een doodbrave man. Het parket heeft een hersenscan bevolen om te zien of de man niet aan psychoses lijdt.