Hoe reageert Wallonië op de ontwikkelingen in de zaak van Marc Van Ranst?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Christophe Deborsu voelt dat de verwikkelingen rond de bedreigingen tegen viroloog Marc Van Ranst in Wallonië enorm gevolgd worden.

De Waalse journalist betuigt in de eerste plaats zijn medeleven aan de familie van Jürgen Conings. “Een overlijden is altijd een drama. Alle sympathie voor de vrouw en kinderen van Conings”, zegt Christophe Deborsu aan HBVL.

Voor de tante die denkt dat de ordediensten haar neef ombrachten heeft hij minder sympathie. “Alsof ze zichzelf bewust belachelijk hadden gemaakt door tevergeefs gedurende een maand in de buurt te zoeken. Conings is geen martelaar”, vertelt Deborsu.

Vanuit Wallonië bekijkt men de zaak vooral vanuit politiek oogpunt en wordt de zaak volgens Deborsu gezien als een confrontatie tussen viroloog Marc Van Ranst en extreemrechts in Vlaanderen.

Deborsu noemt het optreden van Van Ranst ook heel waardig na de ontdekking van het lichaam van Conings. “Hij denkt in de eerste plaats aan zijn eigen zoon. En aan de nabestaanden van de overledenen. Hij voegt toe: ‘Je bent nooit vrolijk als iemand sterft.’”