Jongeman gaat wild tekeer tegen politie: Kopstoot en daar hield het niet eens bij op

door: STS
politie Gent
Afbeelding bron: OnkelKrischan / Shutterstock.com

Een jongeman van 20 jaar heeft fysiek geweld gebruikt tegen twee politieagenten.

Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag in de Overpoortstraat in Gent. Rond 04.45 uur merkten twee agenten twee hevig discussiërende jongeren op. Ze kwamen tussenbeide om een einde te maken aan de ruzie en om de zaak niet te laten escaleren.

"Eén van de jongeren was niet gediend met de tussenkomst van de politie en keerde zich tegen de agenten. Hij werd verbaal zeer agressief", meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

"De agenten vroegen hem om de Overpoortstraat te verlaten. Enkele minuten later keerde hij terug en ging hij weer naar de andere jongen toe. De politie vroeg hem nogmaals om de plaats te verlaten. Enkele minuten later stond hij er weer."

Kopstoot

"Ondertussen waren enkele politieagenten bijstand komen leveren. Ze namen de verdachte bij de arm om hem mee te nemen naar de zijkant van de straat. Op dat moment gaf de verdachte een kopstoot aan één van de politieagenten."

"Hij kon uiteindelijk meegenomen worden in de politiecombi. Daar haalde hij plots uit met zijn voet en raakte hiermee een andere agent in het aangezicht."

Snelrecht

De jongeman werd gearresteerd en werd door het parket onmiddellijk gedagvaard in snelrecht. Hij zal zich op 14 oktober moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.