Mama van Dean is het kotsbeu: "Daar raken ze mij nog méér mee"

door: STS
Dean Verberckmoes
Afbeelding bron: Federale politie

In Sint-Niklaas is dinsdagavond een wake gehouden voor de 4-jarige Dean Verberckmoes, die dood werd teruggevonden in Nederland.

"Ik vind het fijn dat er zoveel mensen gekomen zijn om steun te betuigen", vertelde Elke Verberckmoes, de moeder van de kleine Dean, aan TV Oost.

"Nu valt het wel mee, maar er zijn momenten dat het echt binnenkomt. Maar het zal pas écht binnenkomen wanneer hij naar huis komt. Ik hoop dat dat zo snel mogelijk is, dat ik hem de laatste knuffel kan geven."

"De laatste keer dat ik Dean heb gezien, is toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij zei: 'Mama, ik ga u missen', en de tranen rolden uit zijn ogen. Dat zijn beelden die door mijn hoofd blijven spelen."

Dat sommige mensen Verberckmoes verwijten maken via sociale media, maakt alles nog erger voor haar.

"Ik heb heel veel aan de steun die ik krijg van mensen, zelfs van mensen die ik niet ken. Maar waar ik mijn buik van vol heb, zijn de berichten die sommige mensen op sociale media plaatsen. Ik reageer niet meer, want dat zijn mensen zonder verstand. Je gaat niet iedereen die je tegenkomt googelen. Daar raken ze mij nog méér mee."