Man belt aan bij verschillende huizen en zegt dat hij ontvoerd is

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: OnkelKrischan / Shutterstock.com

Zondagochtend om 5 uur belde een jonge man bij verschillende huizen aan de Edingsesteenweg in Halle aan met de vraag om de politie te bellen. 

De man zei dat hij de avond voordien ontvoerd was tijdens een carjacking in Anderlecht. Vier daders hadden hem opgesloten in een woning in de Edingsesteenweg in Halle, maar daaruit kon hij in de vroege ochtend ontsnappen. 

De lokale politie kwam ter plaatse en sloot de omgeving af. Ook de speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse en omsingelden de betrokken woning. Twee verdachten gaven zich snel over, een derde gaf zich pas over na enig aandringen en een vierde werd aangetroffen toen de politie het huis doorzocht. 

De vier mannen die opgepakt werden moeten bij de onderzoeksrechter komen om onder aanhoudingsbevel geplaatst te worden voor poging afpersing in bende, tijdens de nacht met wapens, willekeurige hechtenis met bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid, zo meldt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.   

Wat het motief en de precieze omstandigheden van de ontvoering waren, wordt nog onderzocht.