Foutmelding

Could not retrieve the oEmbed resource.

Man probeert meisje (14) te ontvoeren: Kan jij de politie helpen?

door: MRO
Federale politie
Video bron: Federale politie

In Middelkerke heeft een man geprobeerd een meisje van 14 jaar te ontvoeren. De feiten vonden plaats op 26 januari 2022.

Het meisje stond te wachten aan de tramhalte Sint Laureins in Westende-bad. Een man met een witte bestelwagen stopte en ging naar het meisje toe. Hij vroeg of hij haar naar huis moest brengen. Hij sprak Nederlands met een Engels accent.

Toen het meisje dit weigerde, trok de man haar bij de arm mee. Vijf jongeren zagen dit gebeuren. Ze kwamen uit de duinen en hielpen het meisje. Ze slaagden erin het meisje los te maken uit de greep van de man.

Drie van de jongeren  klopten op de man en dreven hem terug naar zijn bestelwagen. De twee anderen ontfermden zich over het meisje. Zij nam uiteindelijk de tram naar huis en vertelde wat er gebeurd was. Daarna werd de politie ingelicht.

Beschrijving van de verdachte :
De man is rond de 40 jaar oud en heeft een getaande huid. Hij droeg een zwarte broek met het logo van het merk Nike ter hoogte van de rechterbroekzak, een zwart mondmasker en een zwarte pet.

Beschrijving van de 5 jongeren :
De jongeren waren onopvallend gekleed, maar het slachtoffer herinnert zich wel nog dat er één van de jongeren een witte pet droeg en een zwarte bodywarmer aan had. Ze spraken Nederlands.

Uit verder onderzoek is een getuige naar voor gekomen die op de avond van de feiten ook een verdacht voertuig meerdere keren heeft opgemerkt in de omgeving.

De bestelwagen trok de aandacht van de getuige, omdat deze blonk als een spiegel.
De getuige kon een robotfoto van de bestuurder laten opmaken. De man is 40 à 50 jaar oud en vermoedelijk 1m70 à 1m75 lang. Hij is gezet en heeft een getaande huidskleur. Hij was gladgeschoren, had kort zwart haar en droeg donkere kledij.

Heeft u meer informatie over deze zaak, neem dan contact met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

opsporing
Afbeelding bron: Federale politie