Politie schiet in actie na bedreigingen aan Marc Van Ranst: “Dit soort gedrag mogen we nooit aanvaarden”

door: PMN
Viroloog Marc Van Ranst tijdens een wielerwedstrijd die coronaproof is
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst is zondagavond bedreigd geweest. Het incident vond plaats in het station van Mechelen.

“In het station van Mechelen stapte een kerel op mij af want hij ging mij ‘kapotmaken omdat ik een linkse rat was’. Hij is al heilhitlergroetend afgedropen. Arme man”, reageerde Marc Van Ranst op het voorval.

De politie is in ieder geval een onderzoek gestart, ondanks dat Van Ranst geen klacht ingediend heeft. “Wij zijn kort nadien begonnen met een onderzoek naar de verdachte van deze feiten”, bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande aan Het Laatste Nieuws. 

“We hebben de camerabeelden van de stadscamera’s in de stationsbuurt opgevraagd en ook die van onze collega’s van de spoorwegpolitie. We hebben nog geen contact gehad met mijnheer Van Ranst, hij heeft nog geen klacht ingediend en dat is ook niet nodig bij dit soort feiten. We zullen later contact met hem opnemen zodat hij zijn verhaal kan doen.”

"Dit soort gedrag mogen we nooit aanvaarden"

En ook het parket van Antwerpen werd op de hoogte gebracht. Dat is noodzakelijk wanneer camerabeelden opgevraagd en bewaard moeten worden. 

Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen veroordeelde al scherp de feiten. “Onze politiediensten zijn reeds een onderzoek gestart, camerabeelden van de spoorwegen werden opgevraagd en ook onze eigen camerabeelden worden bekeken. Dit soort gedrag is weerzinwekkend en mogen we nooit aanvaarden!”, zei hij op Twitter.