Politie valt achterover van resem aan gigantische snelheidsovertredingen op één dag

door: BVDO
Politie achtervolging
Afbeelding bron: Politie

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo trok afgelopen weekend 3 rijbewijzen in naar aanleiding van verschillende gevallen van onaangepaste snelheid in Tessenderlo en Beringen.

In het eerste geval werd het rijbewijs van een bestuurder voor een periode van 15 dagen ingetrokken. De betrokkene werd betrapt op het rijden met een snelheid van 130 km/u op de N73 in Tessenderlo, waar slechts 50 km/u is toegestaan. Vervolgens werd er een snelheid van 160 km/u gemeten op de E313, waar een maximumsnelheid van 120 km/u geldt. Het gedrag van de bestuurder werd nog verergerd door het bumperkleven en het rechts inhalen van andere voertuigen. Ten slotte werd de afrit genomen met een snelheid van 140 km/u, waar slechts 70 km/u is toegestaan.

In het tweede geval werd ook een rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Een bestuurder overschreed de toegestane snelheid op de Beverlosesteenweg in Beringen. Daar reed de betrokkene met een snelheid van 100 km/u, terwijl slechts 50 km/u was toegestaan. Vervolgens werd er een snelheid van 120 km/u gemeten waar 70 km/u is toegestaan.

Het derde geval betrof een bestuurder die geflitst werd op de Nieuwendijk in Beringen met een snelheid van 151 km/u, waar slechts 70 km/u is toegestaan.

In totaal werden er 1.330 voertuigen gecontroleerd. 139 bestuurders duwden te hard op het gaspedaal.