"Sommige jongeren in Antwerpen treden de coronamaatregelen flagrant met de voeten"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen weekend heeft de politie in Antwerpen met verschillende acties streng opgetreden tegen wie de coronamaatregelen met de voeten treedt. Burgemeester Bart De Wever is tevreden over deze aanpak.

"Afgelopen week hebben we een toename gezien van overlast in de stad, met name door vuurwerkvandalisme. Het is ook duidelijk dat sommige jongeren in onze stad de coronamaatregelen, die noodzakelijk zijn voor onze zorg en het algemeen welzijn, flagrant met de voeten treden", aldus Bart De Wever.

"De wijkwerking van de lokale politie heeft daarom met tal van acties het voorbije weekend lik op stuk gegeven aan wie asociaal en gevaarlijk gedrag vertoont waaruit een totaal gebrek aan respect voor onze stadsgemeenschap blijkt."

"Ik wil onze politiemensen voor hun inzet bedanken. Ook de komende weken zullen wij scherp blijven controleren en streng optreden." 

Vaststellingen

Bij de acties deed de Antwerpse politie onder meer volgende vaststellingen:

  • Drie personen die ze tijdens de actie aantroffen hadden drugs op zak, nl. cocaïne, marihuana en hasj. Elk kregen ze een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. 

  • Er was ook een minderjarige die drugs op zak had. Tegen hem is een proces-verbaal opgesteld en zijn ouders werden verwittigd. Wat later werd een jongen van 13 jaar gecontroleerd. Hij bleek een keukenmes op zak te hebben. Het mes is in beslag genomen en zijn dossier is overgemaakt aan het jeugdparket. 

  • Een andere jongen van dezelfde leeftijd had 41 stuks knalvuurwerk op zak. Hij is meegenomen naar het kantoor waar z'n ouders hem konden komen halen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de dienst jeugdinterventie zal later nog een huisbezoek doen. 
  • Verder is nog iemand ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken omdat hij illegaal in het land verbleef.
  • De uitbater van een andere nachtwinkel maakte zich schuldig aan de verkoop van snus, een nieuwe vorm van tabak die verboden is voor verkoop. De 22 stuks snus zijn in beslag genomen en er is een proces-verbaal opgesteld. Tot slot is nog een fles lachgas in beslag genomen en zijn er negen verkeersovertredingen vastgesteld.