Terwijl ziekenhuizen vol liggen moet politie tal van coronafeestjes stilleggen

door: MRO
feest
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De ziekenhuizen lopen vol, maar dat belet sommigen niet om nog steeds feestjes te bouwen. Politie heeft de afgelopen nacht heel wat feestjes moeten stilleggen. Op één plaats heeft een agressieve vrouw zelfs een agent verwond.

Op de Stadswaag in Antwerpen bouwden 8 mensen een feestje en was er lawaaioverlast. Een 35-jarige dronken vrouw was agressief tegen de politie. Ze weigerde een mondmasker te dragen en viel een vrouwelijke agent aan, die daarbij verwondingen opliep.

Op de Franklin Rooseveltplaats werd een kotfeestje met 12 personen, allemaal tussen 16 en 20 jaar, stilgelegd. Diezelfde feestvierders werden echter opnieuw door de politie betrapt enkele uren later in een ander kot op de Paardenmarkt.

Zondagochtend betrapten agenten 17 aanwezigen op een Halloweenfeestje in de Smaragdstraat in Berchem.

In de Monnikenhofstraat in Berendrecht werden 7 minderjarigen naar huis gestuurd die rondhingen op de binnenplaats van een schoolgebouw.

Er werd een feestje door agenten stilgelegd in de Kammerstraat. Daar waren 6 mensen aanwezig.

Ook in Aalst moest de politie vannacht een coronafeestej stilleggen in een woning in de Binnenstraat. Alle 16 aanwezigen waren eerste overtreders, geen recidivisten. Daarom kregen ze een minnelijke schikking aangeboden.