Theo Francken furieus na diefstal door twee Algerijnen in zijn gemeente

door: BVDO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Twee inbrekers werden in Lubbeek, de gemeente van Theo Francken (N-VA), door de politie opgepakt na de melding van een burger.

“Twee illegale Algerijnen”, schrijft Francken op sociale media. “Groot was mijn teleurstelling toen ik zonet vernam dat ze op bevel van het parket en Dienst Vreemdelingenzaken vrijgelaten zijn en aan het station van Leuven afgezet op de trein richting Brussel met een Bevel om het Grondgebied te Verlaten en de vraag om zich volgende maand aan te bieden aan de rechtbank.”

Volgens Francken zullen ze geen van beide doen. Ze werden in mei ook al gepakt bij een inbraak in Leuven en ook toen met dezelfde gevolgen. “Ze lachen onze agenten gewoon uit”, gaat Francken verder.

“Begin mei werd onze gloednieuwe politiecel al volledig gemolesteerd door een dolgedraaide vreemdeling. Een illegaal uit… Algerije. Ook hem moesten we gewoon laten gaan van justitie en dienst Vreemdelingenzaken. De gepeperde factuur van de herstellingen stuur ik, als burgemeester en voorzitter van onze politiezone, naar de federale regering. Ik ben het beu, beu, beu.”

Francken vraagt zich openlijk af wanneer er werk gemaakt wordt van een terugkeerbeleid en zero tolerantie. “Mahdi’s en Van Quickenborne’s dure woorden klinken hol voor de mensen die elke dag op het terrein bezig zijn.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24