Vlaams Belang razend: "Kan toch niet dat zo'n criminelen vrijkomen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Hassan Iasir schoot samen met zijn kompanen Nourredine Cheikni en Galip Kurum agente Kitty Vannieuwenhuyse neer. Lasir mag sinds kort de gevangenis verlaten omdat hij schuldinzicht toont. Zijn kompaan Cheikini mocht anderhalfjaar geleden de gevangenis verlaten.

Vlaams Belang is hier niet over te spreken. “Het trio had levenslang kunnen krijgen, maar gelet op het automatisme van de verzachtende omstandigheden krijgt geen enkele veroordeelde in dit land nog de straf die de strafwet voorschrijft”, aldus Kamerlid Marijke Dillen. 

"De schutters werden in 2011 veroordeeld tot dertig jaar maar door de vervroegde vrijlatingsmechanismen waarin de wet nog steeds voorziet, kunnen ze heden vrijgelaten worden. Een gang van zaken die uiteraard tot onbegrip en emotie leidt bij nabestaanden en collega’s."

"De zwakte van Justitie ligt bij de ongeloofwaardige of zelfs afwezige uitvoering van de opgelegde sancties en straffen. Opgelegde boetes worden veelal niet geïnd, werkstraffen niet uitgevoerd en celstraffen zwaar ingekort of omgezet in een enkelbandprocedure."

"Sommige criminelen kunnen of mogen niet meer in onze samenleving geïntegreerd. Zodat ze onze gemeenschap geen schade meer kunnen berokkenen. Een levenslange gevangenisstraf moet dan ook effectief voor de rest van het leven zijn.”

Tags