Vreselijk: Oekraïense vrouw hoopte op beter leven in België, nu is haar zoontje hier seksueel misbruikt

door: STS
Peuter - wenen - misbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een dertiger is voor de rechtbank moeten verschijnen. Daar werd hij veroordeeld voor het seksueel misbruiken van twee jonge kinderen.

De dertiger had een vrouw uit Oekraïne leren kennen, die samen met haar zoontje naar België gevlucht was door de oorlog die Poetin in haar thuisland voert. Hij hielp de vrouw en haar kind, maar misbruikte het 4-jarige jongetje. "Ze was gevlucht uit de hel, met de hoop hier een beter leven te vinden. Dankzij de beklaagde is ze in een nog grotere hel terechtgekomen", citeert het Nieuwsblad de advocaat van de vrouw.

Later sloeg de man opnieuw toe, dit keer bij het 7-jarige zoontje van een vriendin uit Menen. Ook dat jongetje werd seksueel misbruikt. Het Openbaar Ministerie maakt zich zorgen of er eventueel nog bijkomende slachtoffers gemaakt werden. "Ik heb een enorm wrang gevoel bij dit dossier. Ik weet niet of we wel alles weten en dat is zeer verontrustend", zei de openbare aanklager volgens de krant.

De rechtbank besloot om de man vijf jaar gevangenisstraf te geven, waarvan twee jaar met uitstel en onder voorwaarden. De slachtoffers kregen een schadevergoeding toegewezen. Wanneer de man vrijkomt zal hij ook niet meer mogen werken als opvoeder of actief zijn bij de speelpleinwerking. Hij mag van de rechter immers twintig jaar lang geen activiteiten uitvoeren waar minderjarigen bij betrokken zijn.