David Dehenauw kijkt naar weer op langere termijn: “Zelfs dan is de nazomer nog steeds bezig”

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan

Hopelijk ligt je zomerkledij niet te ver weg. Je gaat ze nog goed kunnen gebruiken want er komt een nazomer aan.

Op dit moment is het 20 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. De komende dagen gaat het een stuk warmer worden. Dat vertelt weerman David Dehenauw in Het Nieuwsblad.

“We zien dat het stilaan zonniger wordt en dat we zaterdag en zondag al mooie dagen krijgen met 24 graden. Vanaf maandag doen we er nog een schepje bovenop en op dinsdag zie ik het ­lokaal mogelijk 30 graden worden, waarmee de eerste nazomer een feit is.”

"Onweersbui is niet uit te sluiten"

Een nazomer in september is niet zo uitzonderlijk. “We halen dan wel vaker dergelijke temperaturen”, gaat de weerman verder. “Nu hebben we dat te danken aan een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan dat verbinding zal maken met een kern die zich boven Italië aan het ontwikkelen is.” 

“We komen daar aan de westflank van te liggen, zodat we profiteren van zuidelijke luchtstromen die hoge temperaturen meebrengen. In de tweede helft van de week schuift dat hogedrukgebied op richting Scandinavië, maar het blijft dicht genoeg in de buurt om ook na dinsdag voor mooi weer te blijven zorgen. Op het eind van de dag kan er telkens wel kans zijn op een onweersbui, maar het is nog te vroeg om dat concreet te gaan voorspellen.”