Frank Deboosere lucht zijn hart: "Dat geeft mij troost in deze moeilijke dagen"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Voor weerman Frank Deboosere werd woensdag een bijzondere dag, die in het teken stond van het Sahara-stof dat in de lucht hangt.

De temperaturen bereikten een zeer zachte 18 of lokaal 19 graden. Maar we bleven vaak verstoken van zonneschijn, omdat er Sahara-stof in de lucht hangt.

"Het is de moeite, met dat fameuze Sahara-stof. Dat zit op een paar kilometer hoogte en dat zorgt voor die melkwitte lucht, met een tintje beige, bruin, bruin-geel", zei Deboosere op Radio 2.

"Het weer kent geen grenzen. Het komt van de Sahara, maar als wij lucht krijgen uit het westen, is dat lucht die afkomstig is van bijvoorbeeld Canada of de VS. Komt de lucht vanuit het oosten, dan komt die vanuit Rusland of Siberië. Dat geeft mij een beetje troost in deze moeilijke dagen; dat er voor het weer daarboven geen grenzen zijn."

Auto's

De komende nacht bedragen de minima 7 à 8 graden. Er komt een regenzone opzetten vanuit het westen. "Ik vrees dat de auto's die buiten slapen, een laagje Sahara-stof gaan krijgen."

Donderdag draait de wind, waardoor het een pak frisser wordt. "Als we 12 graden halen, mogen we tevreden zijn", aldus Deboosere.