Frank Deboosere voorspelt zomerweer: "We krijgen dan 29 graden"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere ziet de temperaturen stijgen. Vanaf komend weekend, en de dagen erna, krijgen we echt zomerweer.

Woensdag kregen we veel zonneschijn en temperaturen die stegen tot 22 à 23 graden in het binnenland en 25 graden in de Kempen. Aan zee werd het 18 à 19 graden.

"De wind was vandaag wel goed voelbaar. Met rukwinden van 50 km/u en aan de kust zelfs 60 km/u", zei Frank Deboosere op Radio 2.

De komende nacht wordt het 8 tot 13 graden en gaat het misschien regenen. "Er is kans op lichte regen, vooral in het westen van het land. In de kuststreek zou twee liter water per vierkante meter kunnen vallen. Dat is niet veel."

"Naarmate die regenzone van west naar oost trekt, gaat die opdrogen. Het zou goed kunnen dat er in het oosten en in het zuidoosten niets valt."

Donderdag krijgen we opnieuw veel zon, het wordt 21 à 22 graden. "Zeker in de vroege namiddag is er iets meer bewolking, maar het blijft droog."

Deboosere voorspelt voor komend weekend ook warm weer ."Zaterdag krijgen we maxima tot 23 graden en zondag gaan de maxima tot 26 of 27 graden, en mogelijk 28 graden in de Kempen. Maandag gaan de maxima tot 29 graden."