Frank Deboosere ziet het op ons afkomen: "Met mogelijk veel neerslag"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

We staan voor een zonnig en warm weekend, zo voorspelt weerman Frank Deboosere. Er zijn echter ook onweersbuien op komst.

Vrijdag werd een aangename dag, met temperaturen tot 21 à 22 graden in het binnenland, en 16 graden aan de kust. Na de middag kwam de zon er steeds meer door.

"Voor wandelaars en fietsers is het een prima weertje", zei Deboosere op Eén. "Niet te warm, niet te koud, niet te veel wind, niet al te veel zonneschijn - want de UV-index is toch aan de hoge kant."

"Voor de uitgedroogde natuur, daarentegen, is het niet goed. En het gaat nog niet meteen verbeteren. De lucht is nog altijd erg droog."

De komende nacht wordt het vrijwel helder. De minima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 8 à 9 graden in het binnenland.

Zaterdag krijgen we opnieuw veel zonneschijn. Het kwik stijgt tot 23 graden. "Een fraaie lentedag", zegt Deboosere.

Maar er is verandering op komst: "In de loop van zondagavond, en zeker maandag, zien we een reeks onweersbuien die vanuit het westen komen dreigen, en die mogelijk toch wel veel neerslag bij zich hebben."

"Het gaat om zomerse buien, dus op sommige plaatsen is dat alles, en elders valt er dan weer geen druppel", stelt Deboosere.