Greta Thunberg ziet het erg somber in: “Het blijft niet alleen bij een klimaatcrisis want dit staat ons nog allemaal te wachten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Coronacrisis of niet, Greta Thunberg blijft zich overtuigend inzetten voor het klimaat. Ze schetst tijdens een interview geen vrolijk beeld van de wereld.

Thunberg kijkt uit naar haar achttiende verjaardag. Dat kan ze ook haar stem uitbrengen. “Ik zal mijn stem op de juiste partij uitbrengen”, vertelt ze in een interview met ‘The Guardian’.

“Alleen is er op dit moment geen partij of politicus die zich voldoende inzetten voor het klimaat. Het zou mooi zijn mocht je gewoon één partij of één politicus kunnen steunen.”

Thunberg schept geen fraai beeld over de toekomst. “De klimaatcrisis is slechts een deel van een veel grote crisis. De biodiversiteit gaat verloren, er verdwijnt vruchtbare grond en de ongelijkheid is een bedreiging voor onze democratie.”

“Het zegt dat we geen duurzaam leven leiden. Die grenzen zijn intussen ook wel bereikt. Ik ben niet optimistisch, maar ik ben ook niet pessimistisch. Nee, ik ben gewoon realistisch.” 

“Ik ben echt wel gelukkig. Wat ik nu doe geeft betekenis aan mijn leven. Daar word ik gelukkig van.”