KMI geeft serieuze waarschuwing: Het wordt dan gevaarlijk op de baan

door: STS
Strooizout - gladheid
Afbeelding bron: Photonews

De weerkundigen van het KMI hebben code geel afgekondigd voor de meeste provincies. Er kan woensdagochtend een dun laagje sneeuw liggen. Ook voor ijsplekken is het opletten geblazen.

Code geel voor gladheid gaat in de nacht van dinsdag op woensdag om middernacht in. De waarschuwing blijft gelden tot woensdagnamiddag 13.00 uur.

Voor alle provincies geldt de waarschuwing, behalve voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen.

"In Laag- en Midden-België zijn het vooral buien van regen of smeltende sneeuw, maar aan het einde van de nacht en bij zonsopgang kan er tijdelijk een dun sneeuwlaagje gevormd worden in de Limburgse Kempen (0-2 cm)", aldus het KMI.

"Ten zuiden van Samber en Maas vallen er aan het einde van de nacht en tijdens de ochtend regelmatig buien. Vooral in de provincies Luik en Luxemburg kan wat sneeuw vallen vanaf 200 tot 300 meter hoogte (0-4 cm)."

IJsplekken

"In de overige provincies die in het geel geplaatst zijn (Namen, Waals- en Vlaams-Brabant) is het opletten voor ijsplekken tijdens de eerste neerslag (regen of smeltende sneeuw), doordat de temperaturen rond of iets onder 0 graden liggen."

Code geel
Afbeelding bron: Twitter.com/meteobenl