Sabine Hagedoren geeft raad voor wanneer wesp je steekt: "Zou iedereen altijd bij moeten hebben"

door: STS
Wesp
Afbeelding bron: Pixabay

Weervrouw Sabine Hagedoren geeft iedereen een belangrijke raad, nu de wespentijd weer aanbreekt. Daarmee zou je veel minder last moeten hebben van een wespensteek.

"Als ik gestoken word door een wesp, ga ik in shock. Ik ben intussen wel een kuur aan het volgen, dus over vier jaar zou dat niet meer het geval moeten zijn", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

"Voorlopig loop ik rond met mijn EpiPen en heb ik ook altijd een suikerklontje in mijn handtas zitten. Dat is eigenlijk iets dat iedereen bij zou moeten hebben, zeker wanneer de wespenperiode aanbreekt."

"Als je gestoken wordt door een wesp, neem je meteen dat suikerklontje. Je zuigt daarop, zodat je speeksel het een beetje nat maakt. En dan hou je het op de wespensteek, gedurende tien minuten. Het klontje gaat zo het gif uit je huid halen."

"Het werkt echt. Ik heb het al geregeld toegepast, ook bij mijn kinderen. Dus ik heb altijd een suikerklontje bij. Ik heb het geleerd van een aangetrouwde nicht, die apothekeres is. Het is zo'n simpel trucje, en het werkt. Je gaat veel minder last hebben. Daarna moet je nog de zalf van de apotheek erop smeren, en dan heb je er eigenlijk weinig last van."