Sabine Hagedoren kondigt aan: "Kans op een onweersbui"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet de droogte voorlopig nog even aanhouden. Misschien komt daar begin volgende week wel verandering in.

Dinsdag werd het warm, met temperaturen tot 25 à 26 graden in het binnenland en 19 à 20 graden aan zee.

Er was echter ook veel bewolking. "Een zwakke storing zorgde daarvoor, maar zorgde spijtig genoeg niet voor neerslag. We zouden een serieuze plas water kunnen gebruiken, want de grondwaterstanden gaan anders niet stijgen, integendeel", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

Vannacht blijft het eveneens droog. De minimumtemperaturen liggen tussen 10 en 14 graden.

Woensdag wordt het opnieuw warm, maar dit keer krijgen we ook meer zon te zien. "Het wordt mooier dan dinsdag, zonniger. De temperaturen blijven hetzelfde: 25 à 26 graden. Er gaat wel meer wind staan, met rukwinden tot 60 km/u."

Ook de dagen erna komt er nog geen einde aan de droogte. Dat is ten vroegste voor begin volgende week, hoewel dat lang nog niet zeker is.

"Vanuit Frankrijk zou een buienzone tot bij ons kunnen geraken. Maar het is een beetje kantje boord. Als die buienzone boven Frankrijk blijft en niet echt tot bij ons geraakt, dan zal het vooral zonnig zijn, met wolkenvelden en misschien kans op een onweersbui."