Sabine Hagedoren maakt zich zorgen: "Dat wordt even een gevaarlijke situatie"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet een gevaarlijke situatie ontstaan tijdens het komende weekend. Het kan dan even gevaarlijk worden, zo zegt ze.

Dinsdag werd opnieuw een koude dag, met temperaturen rond het vriespunt. "Er is nog zon op vele plaatsen, maar de bewolking neemt in de loop van de dag toe", zei Hagedoren op Radio 2.

De komende nacht gaat het opnieuw stevig vriezen, met minima van -2 à -3 graden. "Toch iets minder koud dan de vorige nacht, omdat er bewolking zal zijn."

Woensdag is er kans op een paar centimeter sneeuw voor het zuiden van het land. "Misschien dat er een vlokje tot in het centrum geraakt, maar dat zal dan zo goed als niets voorstellen."

We krijgen maxima van -3 graden op de hoogten, rond het vriespunt in het centrum en tot 3 graden aan de kust, meldt het KMI.

Hagedoren blikte ook al vooruit naar het weekend. Zondag krijgen we regen in de loop van de namiddag en avond. "Die eerste neerslag kan - zeker in het oosten van het land - mogelijk aanvriezen. Dus dat is even tijdelijk een gevaarlijke situatie."