VTM

De kandidaten van ‘Komen Eten’ wacht straks mogelijk geen lekker stukje vlees maar wel deze dieren die “zo lekker zijn als spek”

bron: VIER
door: PMN
We zijn intussen ook aan een nieuwe week begonnen van ‘Komen Eten’. Vandaag is het de beurt aan Nicolaas om voor het eten te zorgen.

‘Komen Eten’ staat deze week in het teken van Vlaanderens lekkerste producten. De 30-jarige Nicolaas heeft een eigen krekelkwekerij in onze Belgische hoofdstad. Nicolaas ziet zijn kwekerij als de boerderij van de toekomst, want krekels vormen een ecologisch alternatief voor vlees. Voor hetzelfde aantal proteïnen in een stuk rundvlees, hebben krekels 25 keer minder voer nodig én 300 keer minder water. 

Volgens Nicolaas smaken de insectjes bovendien naar een lekker stukje spek, en sommigen proeven er zelfs Grills chips in. Niet slecht, toch? Voor Komen Eten tovert hij een hoekje in de kwekerij om tot een gezellige eetplaats.