Vier kinderen zijn gisteren bijna verdronken in Blankenberge: Ze waren alleen op het strand nadat hun ouders waren gaan shoppen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/ATV
In Blankenberge zijn vier kinderen gisteren bijna verdronken. Ze waren zonder begeleiding in zee gaan zwemmen.

De vier kinderen werden door de redders al aangemaand om voorzichtiger te zijn. De kinderen negeerden hun aanmaningen. De vier kinderen waren tussen de tien en elf jaar oud.

Het liep fout wanneer de kinderen verrast werden door een strakke wind van vijf beaufort, kwam Het Nieuwsblad te weten. Een kind met een arm in het gips ging tientallen meters ver de in zee plots kopje-onder. Vier redders konden het kind ternauwernood redden.

Nog een ander kind verdronk bijna tussen de rotsen van een golfbreker. Een redster slaagde er in om zich tussen de rotsen te gooien. Ze kon het kind met zijn hoofd boven water houden, terwijl de golven over hen heen sloegen. Er werden in totaal zeven redders ingezet.

De geredde kinderen waren in shock en liepen schaafwonden op. Toen de kinderen naar het strand werden gebracht, bleek er van hen ouders geen spoor te zijn. Die waren intussen gaan winkelen op de dijk. Ze kregen van de politie een fikse uitbrander. Ze boden hun excuses aan en gingen dan verder.