VTM

UPDATE - Milow niet te spreken over GAS-boete die hij krijgt na concert in Oostende

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Qmusic
Zo’n 9000 mensen waren naar Oostende afgezakt voor een concert van Milow aan het beachhouse van radiozender Qmusic. Tijdens het concert nodigde de zanger zijn fans uit om met hem in zee te duiken.

Milow trok zijn schoenen uit en nodigde zijn fans uit om in de zee te duiken. Honderden fans volgden hem en namen, net als hij, een duik in de zee. De politie is allerminst te spreken over dit incident. Na 18.30 uur is het ook nog eens verboden te zwemmen in de zee omdat er dan geen redders meer zijn.

"GEVAARLIJKE SITUATIE"
“Deze situatie kon uit de hand ge­lopen zijn”, zegt politiecommissaris Carlo Smits in Het Nieuwsblad. “Iedereen liep Milow achterna. Meer dan duizend mensen stonden in het water, een honderdtal is ook echt in zee gaan zwemmen. Een erg gevaarlijke situatie. Velen ­onderschatten de kracht van de zee.”

Milow is het daar niet mee eens. “Op de beelden is te zien dat het water rimpelloos was. Gevaarlijk vond ik het alleszins niet. De heisa is absoluut overdreven”, zegt Milow. “Maar aangezien ik nog geen GAS-boete heb ontvangen, wil ik er eigenlijk verder niet op reageren. Ik vernam trouwens via de media dat ik een GAS-boete krijg”, zegt Milow aan Het Laatste Nieuws. Die GAS-boetes worden nog opgemaakt door de politie.

"IMPULSIEF MOMENT"
Bij radiozender Qmusic zitten ze ook wel verveeld met dit voorval. "Het was een impulsief moment, inge­geven door de artiest, ontstaan door de tropische hitte en de euforie na het fantastische optreden”, zegt woordvoerster Anja Peleman. “Voor de volgende concerten zullen we nog meer rekening houden met alle mogelijke, ook onverwachte en impulsieve, scenario's. In nauwe samenwerking met de diensten van de stad Oostende.”

GASBOETE
Milow mag zich nu aan een gasboete verwachten. Dat geldt ook voor Q-presentator Vincent Fierens. De andere honderden anderen niet wegens “onmogelijk te identificeren”.