VTM

Man uit Oostende helemaal in paniek wanneer hij op straat ‘Allahu akbar’ hoort roepen: Politie reageert erg verrassend

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een man uit Oostende raakte in paniek wanneer hij op straat ‘Allahu akbar’ hoorde roepen. Hij twijfelde niet en verwittigde de politie.

Het gaat om een fragment uit het VTM-programma ‘Helden Van Hier: Corona’. Elke dag om 20 uur klinkt er applaus voor de mensen uit zorgsector. Tijdens dat applaus hoorde de man ‘Allahu akbar’ roepen. Het geroep kwam van enkele moslims die besloten om niet te applaudisseren maar wel ‘Allahu akbar’ te roepen.

De man belde de politie. “Het is niet de eerste keer dat ze daar ‘Allahu akbar’ roepen". De agenten zeiden ze dat niet veel konden doen. “Het is natuurlijk niet verboden om ‘Allahu akbar’ te roepen”, reageerden ze. “Probeer je daar niet aan te storen.”

"Wat is het probleem als ik Allahu akbar zeg?"
Aangezien de man een vermoeden had dat die mensen ook aan het samenscholen waren terwijl een verbod is, ging de politie toch een kijkje nemen. “Ik ben moslim. Ik wil voor corona, voor alle moslims zeggen: ‘Allahu akbar, weg corona’. Wat is het probleem als ik dat zeg?”, legde de moslima uit.

De agenten zeiden tegen de vrouw dat er geen probleem is, maar dat ‘Allahu akbar’ voor onrust zorgt. “Je kan beter Alhamdulillah roepen in het Arabisch.” Toen de agenten weer terugkeerden van hun interventie konden ze nog lachen om het voorval. “En morgen gaat hij bellen: ‘ze roepen Alhamdulillah’. Ik weet niet wat dat wil zeggen. De boel gaat ontploffen.“

Tags oostende