'Speurders hopen nu ook op doorbraak in de verdwijning van Maddie McCann'

bron: Daily Mail
door: PMN
In Nederland heeft men na 20 jaar eindelijk gevonden wie Nicky Verstappen heeft vermoord. Het gaat om scoutsleider Jos Bech.

Bech, die een expert is in het overleden in bossen, zou ze daar ook schuil houden, ergens in Frankrijk. Het zal voor de politie dus een moeilijke opdracht worden om hem terug te vinden. Hij vermoordde Nicky in augustus 2008. De jongen was toen 11 jaar.

Bech stond al langer in het dossier. Hij werd door de agenten gezien tijdens de avond van de moord. Al had Bech, zo stond in het dossier, een goede reden om daar te zijn.

MADDIE MCANN
Het zet ook Scotland Yard aan het denken. Die onderzoeken nog steeds de zaak Maddie McCann. Het meisje verdween in 2007 in Portugal. De speurders hebben een nieuwe verdachte ontdekt, meldt The Daily Mail.

Het gaat om de Duitser Ney. Die werd in 2011 al eens gelinkt aan de zaak. Enkele uren voor de verdwijning van Maddie werd een man opgemerkt met een fototoestel die zich erg vreemd gedroeg. Dat bleek Ney te zijn.

Duitse speurders hebben hem ook ondervraagd destijds. Ney kon hen overtuigen door te stellen dat hij enkel interesse had in jongens. Bij Scotland Yard willen ze de betrokkenheid van Ney in de hele zaak opnieuw herbekijken.