Ouders Merel De Prins hebben niet mis te verstane waarschuwing over man die hun dochter doodreed: “Hier hebben we echt schrik voor”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Muhammed Aytekin (24) mag de gevangenis verlaten. Hij komt vervroegd vrij met een enkelband.

De rest van zijn straf mag Aytekin thuis uitzitten met een enkelband. Opvallend is dat hij ook ‘enkelbandverlof’ kreeg. Dat is vergelijkbaar met penitentair verlof. In de zes maanden die volgen, mag hij per twee weken zesendertig uur vrij invullen zonder dat hij die moet verantwoorden.

De ouders van Merel hadden met Aytekin een gesprek in de gevangenis in Sint-Gillis. Ze lieten hem ook een foto zien van Merel op haar sterfbed. “Opdat hij zou beseffen welk leed hij aangericht heeft. Maar het ontlokte weinig reactie. We geloven hem niet als hij zegt dat hij spijt heeft. Hij lijkt vooral spijt te hebben van zijn gevangenisstraf”, luidt het bij de ouders in Het Nieuwsblad.

“Als hij al spijt heeft, is dit in scène gezet. Hij gaat straks gewoon weer door met zijn leven. We zijn bevreesd, maar zullen niet verbaasd zijn als hij straks weer iets heel ergs veroorzaakt.”