Doodrijder Merel De Prins opnieuw in de fout: Klap in het gezicht van de ouders

bron: De Standaard
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Muhammed Aytekin, de man die in 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed, is betrapt in een onverzekerde wagen. "Hij lacht het gerecht uit."

Aytekin werd vorige maand in Sint-Pieters Leeuw tegengehouden door de politie. De agenten hadden een voertuig opgemerkt dat "raar stuurgedrag" vertoonde. 

De wagen bleek niet verzekerd te zijn. Aan boord bevond zich Aytekin, als passagier. De strafuitvoeringsrechtbank gaat nu oordelen of de man zijn voorwaarden geschonden heeft en moet beslissen of hij opnieuw de cel invliegt.

Aytekin, die nooit een rijbewijs had, reed in 2015 Merel De Prins dood. Hij kreeg vijf jaar cel, waarvan hij zo'n twee jaar effectief achter de tralies doorbracht. De man was eerder al achttien keer veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs en rijden zonder verzekering noch keuringsbewijs.

De ouders van Merel De Prins werden door Slachtofferhulp ingelicht over de nieuwe feiten. "We schrikken er niet van. Hij heeft geen besef van normen en waarden en lacht het gerecht steeds opnieuw uit", vertelde vader Kris De Prins aan De Standaard.