Man die Merel De Prins doodgereden heeft, is vrijgelaten: Ouders zijn razend

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Meer dan 4 jaar geleden werd Merel De Prins doodgereden. De man die haar doodreed, is nu vrijgelaten onder voorwaarden.

Muhammed Aytekin werd in 2017 veroordeeld tot 5 jaar cel, maar werd in 2018 vrijgelaten met een enkelband. In oktober vorig jaar werd hij aangetroffen in een auto die niet verzekerd zou zijn geweest en op zijn naam zou hebben gestaan. Het parket zei dat hij zo zijn voorwaarden zou geschonden hebben, maar dat blijkt nu toch niet zo te zijn.

De strafuitvoeringsrechtbank oordeelt dat Aytekin sinds 8 oktober 2018 altijd zijn voorwaarden naleefde en er dus geen overtredingen zijn vastgesteld. Dat was ook zo toen hij werd aangetroffen in de auto die niet verzekerd was. Uit bewijsstukken van de verdediging bleek dat dat niet klopte en dat de auto wél verzekerd was.

Muhammed Aytekin is nu vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zal ook geen enkelband meer moeten dragen. Hij mag niet meer met de auto rijden, geen strafbare feiten meer plegen, werk hebben en de burgerlijke partijen vergoeden.

"Hij moet zijn straf van vijf jaar volledig uitzitten, hier zijn geen woorden voor"
Ouders Merel De Prins

Hans Rieder, de advocaat van Muhammed Aytekin, zegt bij VRTNWS dat zijn cliënt onder de indruk is van de feiten. "Ik vind dat hij nog een kans moet krijgen en dat de pers minder aandacht moet geven aan de zaak."

De ouders van Merel De Prins zijn erg aangeslagen. "Voor mij moet de straf van 5 jaar cel die in 2017 werd uitgesproken nog altijd volledig uitgevoerd worden. Ik heb daar geen woorden voor."