Opnieuw hondje alleen achtergelaten in snikhete auto: 'Al een blauwe tong'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Het was afgelopen weekend zeer warm voor de tijd van het jaar. Net als tijdens de zomermaanden is het dan uitkijken dat je geen hond of mens alleen achterlaat in de auto.

En toch was het afgelopen weekend opnieuw van dat. Dit keer was er een incident in het Nederlandse Utrecht, meldt Het Nieuwsblad.

Daar zat een hond opgesloten in een warme auto. Het raam stond maar één centimeter open waardoor er nauwelijks lucht in de auto kon. Omstaanders maakten zich ernstige zorgen en alarmeerden de hulpdiensten.

Toen de politie ter plaatse kwam, had het dier al een blauwe tong. Dat wijst op een zuurstofgebrek en kan fatale gevolgen hebben. 

RAAM INSLAAN
Agenten besloten uiteindelijk om de raam van het voertuig in te slaan. Zo kon men de hond bevrijden. Het dier werd door personeel van de dierenambulance en de dierenarts nagekeken. De viervoeter is inmiddels weer in goede gezondheid.

Het baasje van de hond wachtte een stevige uitbrander op het politiekantoor. Die besefte dat hij serieus in de fout was gegaan en zei dat hij zijn lesje nu wel geleerd had.

Tags utrecht