Nikab-draagster dient klacht in tegen ziekenhuis: "Ze weigerden mij te helpen en dit zeiden ze nog tegen mij"

bron: De Telegraaf
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Nederland is er ophef ontstaan over een nikbab-draagster. Sinds 1 augustus geldt er in Nederland een boerkaverbod onder meer in en rondom gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid.

Een nikabdraagster werd al uit de bus gezet en nu zorgde een andere nikabdraagster voor ophef in een ziekenhuis in Utrecht. Iemand die een nikab draagt, bedekt haar volledige gezicht en laat enkel een spleet voor de ogen. 

De nikabdraagster die de klacht indiende doe dat omdat ze beweert dat haar medische hulp geweigerd zou zijn. Ook zou ze door de beveiliging meermaals gevraagd zijn om haar nikab uit te doen. Het ziekenhuis bevestigt het voorval, maar zegt dat het nooit iemand medische hulp zal weigeren op basis van gezichtsbedekkende kleding.

"De zorgplicht is bij ons prioriteit. Niemand wordt geweigerd", zegt woordvoerster Trudy van den Oosten in De Telegraaf. De draagster van de nikbab zegt dat de receptioniste van de gipskamer haar weigerde te helpen. "Er was er een chirurg die een opmerking maakte, hij zei: ’Kijk maar uit dat je niet wordt opgepakt’.”