VTM

Jacques Vermeire blikt terug op ernstige ziekte: “Dokters vonden iets vreselijks en ik moest dringend geopereerd worden”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jacques Vermeire zit in de laatste voorbereiding voor zijn show ‘Van 7 tot 77’. Samen met Ruben Van Gucht trekt hij de komende maanden door Vlaanderen. Jacques is er helemaal klaar voor.

Jacques staat meer dan 2 uur op het podium. “Maar mijn conditie is meer dan in orde”, stelt de komiek gerust in Dag Allemaal. “Ik woon in een groot huis, hé. Mijn bureau is boven, waar ik iedere dag vijftig of zestig keer de trap op en af moet. De goesting en de adrenaline om te spelen is groot.”

Zes jaar geleden werd bij Jacques darmkanker vastgesteld. “Dokters vonden een kwaadaardig gezwel in mijn darmen. Dat was zo groot als een pingpongbal. Ik moest dringend geopereerd worden. Ik heb de kinderen letterlijk tussen de soep en patatten gezegd. ‘Iedereen krijgt kanker en we gaan dat wel oplossen’, zei ik. De ingreep was uiteindelijk goed verlopen. Ik was vooral blij dat ik nog leefde. Ik ben toen in tranen uitgebarsten.”

“Als komiek wil ik de boodschap geven dat je de moed niet mag laten zakken, dus wil ik mezelf ook niet betrappen op zelfmedelijden. Dat is het voordeel van ouder worden: ik heb een schild rondom mij gebouwd, ze kunnen mij niet zo gauw meer raken.”