Dramatisch voor Liesbeth uit ‘De Mol’: “Mijn man was nog zo jong, dat verwacht je niet, hé”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: VIER
Liesbeth (41) is één van de kandidaten die dit jaar deelneemt aan de mol. Het werd voor haar een emotionele reis naar Vietnam.

Vier jaar geleden verloor Liesbeth haar man aan kanker. Hij was nog maar 39 jaar toen hij stierf. “Ja, zo jong, dat verwacht je niet, hé. Ilya is in 2009 ziek geworden, een agressieve vorm van Non-Hodgkin lymfeklierkanker. Mijn jongste zoon was toen nog maar twee, mijn oudste vier."

"De chemotherapie sloeg heel goed aan en na vier maanden leek de ziekte overwonnen. Heel lang hebben we gedacht: dit komt goed. We hadden er echt op gehoopt dat hij niet zou hervallen”, doet Liesbeth haar verhaal in Dag Allemaal.

“Tweeënhalf jaar later ontdekte mijn man een gezwollen klier in zijn hals. Daarna zijn we in een sukkelstraatje beland. De vele verschillende behandelingen sloegen niet meer aan. Uiteindelijk was nog de enige optie een donorstamceltransplantatie, maar een echt goede match werd niet gevonden. Daarom zou ik een warme oproep willen doen om je als donor te laten registreren. Het kan een leven redden.’