Actrice Veerle Baetens zeer blij met klimaatbetogingen van de jongeren: “Die politici hebben het niet door en dat maakt mij bang”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn heel wat bekende Vlamingen die begaan zijn met het klimaat. Eén van is ook actrice Veerle Baetens.

“Ik ben enorm begaan met het klimaat”, zegt ze in Veerle Baetens Dag Allemaal. “Ik probeer mijn steentje bij te dragen, maar ik weet niet zeker of het iets opbrengt. Twee jaar geleden heb ik nog de clip voor ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs opgenomen met The Broken Circle Bluegrass Band. Bij die opnamen heb ik mijn voet gebroken toen ik van een omgehakte boom sprong. De wraak van de natuur tegen de mensheid.”

De actrice is nog niet mee gaan betogen. “Nog niet, en daar voel ik me schuldig over. Maar ik ben heel blij met die beweging die op gang gekomen is. Ik heb daar onlangs met een politicus over gebabbeld - ik ga niet zeggen wie - maar ik was echt gedegouteerd. Die man zei: ‘Die scholieren schieten in hun eigen voet, door te spijbelen gaan ze hun diploma niet halen!’ (windt zich op) Ik dacht: ‘Are you f*cking kiddin’ me?’ Ik heb die man gevraagd waar hij mee bezig was.” 

“Die jongeren hebben gelijk. Logisch dat ze zich vragen stellen bij hun toekomst. Die politici hebben het niet door! Dat hele systeem zit zo vast. Paraplu’s opentrekken en elkaar beschermen... Dat maakt mij heel kwaad, en heel bang.”